Wednesday, May 23, 2012

Õpilased tormasid staadionil

Kolmapäev, 23. mai toimus staadionil kolme tunni ajal suur orienteerumine. Leiti kontrollpunkte ja lahendati nendes ülesandeid.

10. klassi tüdrukud korraldasid väiksematele nagu näiteks 6. klass koolistaadionil orienteerumise. Kõik õpilased olid väga elevil ja ei jõudnud stardiandmist äragi oodata.
Õpilased olid väga hoos ja võiduhimulised. Vahepunkt kaardilt üles leitud hakkati selle poole jooksma. Kuigi ei joostud aja pealegi, said mahajääjad kohe vastu päid ja jalgu.

Kontrollpunktid
Kokku oli kuus vahepunkti. Võistkonnad pidid vaheldumisi kõik punktid läbi käima ja seal ülesandeid lahendama. Ülesandei oli erinevaid. Neljas kontrollpunktis pidi erinevate teemadega küsimustele vastama ja teises kahes oli vajalik mälu ja arvamisoskus.
Ranna võrguplatsi kõrval olevast punktis leiti küsimusi Lilleküla kooli kohta. Taheti teada kooli asutamise aastat ja vanus, koolis läbi käinud kuulsusi ja kui palju klassikoosseise meil praegusel hetkel on.
Kaugushüppe kastide juures leiti küsimustelehelt mõistatused. Õues mäena, toas veena. Nutab kui laps, ulub kui koer. Kanda jõuad, lugeda ei jõua. Kas Te teate neile vastuseid?
Väliklassi juures tuli leida vastuseid matemaatilistele tehetele.

38 + 26 - 16 * 2  = ? 

Kuulitõukeplatsil tuli ajada makaronid niidi otsa. Aega oli selleks üks minut. Alguses arvasid osalejad, et saavad minutiga vähemalt 20 makaroni, aga see osutus raskemaks ning keskmiselt saadi viis-kuus makaroni.

Makaronide niidi otsa ajamine
Viiendas punktis oli vaja mäng "Alias" ainetel vaja seletada miimikaga oma kaaslastele mõisteid. Kõige keerukamaks osutus käänete ja pöörete lõppude õige leidmine. Sõnad, millele ei leitudki vastust, olid järgmised: kruvikeeraja ja kitarrist.

Elevant
Kuuendas ja viimases punktis oli vaja kasutada aju. Oli vaja leida paarilised piltidele. Õnneks terve grupp leidis neid koos ja selle peale ei läinu kaua aega.

Memory
Kuid kuue punkti läbides ei olnud üritus veel lõppenud. Tuli paberile kirja panna üks makaroni retsept. Paljudel oli koheselt varnast võtta oma lemmikretsept, mis ka kirja pandi.
Rohkem pilt leiad SIIT.

No comments:

Post a Comment