Wednesday, November 16, 2011

Saksa keele päev


Täna, 16. novembril peeti meie koolis saksa keele päeva. Päev algas sellega, et mõned 9nda klassi poisid külastasid esimese tunni ajal igat klassi saksa keelse tervitusega ja viisid igale õpetajale õpilaste poolt meisterdatud väikesed saksa lipud.
Kolmanda vahetunni ajal koguneti vaikselt aulasse, kus toimus ühislaulmine ning ekraanile lasti laulud ja laulusõnad.
Osad õpetajad rääkisid ka oma ainetunnis natukene Saksamaast.
Esimesel korruse klassidesse oli püsti pandud vahva näitus piltidest, kus töödel kujutati saksa keelseid sõnu koos joonistustega, mida olid valmis teinud algklassi lapsed.
Neljandal korrusel saksa keele klassi seintel paiknesid 6-9nda klassi õpilaste tehtud pildid, mille peale oli kirjutatud laensõnad, mis on saksa keelest eesti keelde kasutusele võetud.
Ka õpetajad ei olnud oma teadmistega kitsid: nimelt lahendati huviga ristsõnu, otsiti saksa keele pikimat sõna, mille võitja selgub neljapäeval 17.11. Samuti olid mõned kooliõpilased tundnud huvi ka saksa retseptide vastu, mistõttu küpsetati maitsvaid küpsiseid.




Saksa keele päevaga seoses korraldas Mariann koos huvijuhi Marje toetusega väikese küsitluse gümnaasiumi õpilaste seas. Tagasiside tuli 37. õpilaselt ning küsimuste vastused olid päris huvitavad.
Esimeseks küsimuseks oli, kes on Teie meelest Saksa kuulsam sportlane ning 97% õpilastest vastas, et see on Michael Schumacher.
Teine küsimus oli, mis värvid on Saksa lipul. Tõenäoline oleks, et vastus on 100% must-punane-kollane, aga hoopis oli 89%.
Kolmas küsimus oli lihtsamast lihtsam ning kõlas järgnevalt, kus asub üldse Saksamaa. Ka sealt ei tulnud meile 100% ära vaid hoopis 97%, ülejäänud 3% arvasid, et Saksamaa asub Aafrikas.
Neljas küsimus oli, kes on Teie arvates kõige kuulsam sakslane. 54% õpilastest vastas, et selleks on Albert Einstein, 18% et Johann Wolfgang von Goethe ning 28% pakkus Angela Merkelit
Viies küsimus kõlas hoopis bändide kohta, milleks oli kuulsam bänd Saksamaal Teie arvates?
16% kirjutasid selleks Tokia Hotel´i, 72% pakkusid Rammstein´i ning 12% hoopis Revolverheld´i.
Kuues ning ka viimane küsimus osutus kõige huvitavamaks lugedes õpilaste vastuseid. Küsimus ise oli, et mis Teile Saksamaa juures kõige rohkem meeldib?
Huvitavamad vastused kõlasid järgnevalt:
Aafrika kliima, kuumad beibed rannaliival, hi Hitler, suur riik, Eiffeli torn, taksod.
Kõige populaarsemaks vastuseks kujunes välja muidugi jalgpall.
Aitäh klassijuhatajatele, kes teavitasid õpilasi küsimustiku kohta ning suur aitäh vastajatele!



Rohkem pilte saksa keele päevast saab vaadata siit


Tekst: LisaL, MariannL
Pildid: LisaL

1 comment: