Sunday, November 6, 2011

Lahe Koolipäev 2011

Seoses Pärnus toimuva Lahe Koolipäev 2011 konverentsiga seadsid Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi õpilased Mariann Laane, Kristel Hannus, Külli-Carmen Gratškov ja Christopher Mihelson 3. novembril oma sammud Balti Jaama 6:54 väljuva Pärnu rongi peale. Tänu viperdustele jõudsime Pärnu Kontserdimaja juurde kell 10:15 ning ei saanud osaleda rongkäigul.
Konverentsi kava oli väga tihe ning ülimalt põnev. Meile esineseid avaliku elu tegelased nagu näiteks Raul Rebane, Gerd Kanter, Mart Noorma, Laura Põldvere, Aleksei Turovski ning paljud teised.

Laura Põldvere


Ajakavast hoiti väga hästi kinni, mis oli ülimalt tähtis. Tähelepanuväärne oli ka see, et arvestati kõige ja kõigiga. Noori kostitati pausidel rohke joogi ja söögiga.

Värskendav paus



Konverentsi üldine teema oli "Kas olen küllalt pöörane?" ning seoses sellega avanes ka võimalus Lahe Koolipäev 2011 kavast lugeda kuulsuste vastuseid küsimusele:

Mida pead kõige pöörasemaks elamuseks enda elus?

Laura Põldvere: Ma olen kindel, et kõige pöörasemad hetked minu elus on veel ees, kuid ühena paljudest võiksin mainida lumelaua reisi off piste´is sõitmist. Langevarjuga lendamine oli ka üsnagi vahva elamus.

Mart Noorma: Kui olime väikesed, siis ostsime koos vennaga vanematele koolikaaslaste käest nõukogude sõjaväebaasist varastatud õhutõrje kahuri mürsu ja saagisime selle rauasaega pooleks, et lõhkeainet kätte saada.

Aleksei Turovski: Sündisin.

Ago Andreson: 1 kuu - üksinda käed taskus Indias.


Konverentsi lõppedes kuulutati ka välja seoses Hea Eeskuju 2011 otsingute võitjaks Erki Vellama. Pidulik tseremoonia tõi nii mõnelgi vaatajal pisara silmanurka.
Pärnust väljus rong tagasi Tallinnasse 19:04 ning koju jõudsid tallinlased umbes 22.00 ajal. Kuigi päev oli üpris väsitav ning pikk oli asi seda väärt. Meie kooli õpilased jäid üritusega ülimalt rahule ning ka teiste koolide tagasiside oli väga positiivne.

Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi õpilased Pärnus



Kokkuvõttev video üritusest




Pildid: Mariann L
Tekst: Mariann L
Video: Mariann L



No comments:

Post a Comment