Tuesday, April 17, 2012

Noored meediahuvilised kogunesid Tartusse Multimeedialaagrisse

Nädalavahetusel kogunesid mitmed meediahuvilised koolinoored üle Eesti Tartu Miina Härma Gümnaasiumi, et täiendada enda meediaalaseid teadmisi. Meie kooli käis esindamas aprillikuu meediarühma liige Anu-Mari Kivisiv.

Noorte Meediaklubi poolt igal kevadel korraldatav multimeedialaager tõi kokku mitmekümned noored, kes soovisid 3 päeva jooksul õppida uusi nippe, kuidas teha head koolimeediat. Erinevalt eelmistest aastastest, kus peamiselt tegeldi raadio ja televisiooniga, tuli uue suunana sisse ka veebiajakirjandus. Laagri lõpuks valmis laagri veebileht Miinamon.

Teooriat ja praktikat ühendades õppisid nii mõnedki noored esimest korda kaamerat käes hoidma, monteerima ja heliklippe töötlema. Suures osas rühmatööna valminud raadio-ja telelugude kõrvale valmisid ka lühikesed uudislood veebiajakirjanduse rühma poolt.

Varavalges alanud ja hilistel öötundidel lõppenud päevade jooksul ühiselt tööd teinud meediahuvilised leidsid endale palju uusi tuttavaid. Kohale tulnute meeleolu hoidsid üleval toredad grupijuhid ja teised meediaklubi liikmed huvitava õhtuprogrammiga, mis koolinoorte tungival soovil kestis kuni vara hommikuni.

Hoolimata nappidest unetundidest ja väsitavast mõttetööst oli enamikel koolinoorel kurb meel laagrist lahkuda ja paljud neist lubasid kindlasti järgmine aasta tagasi tulla.



Lugu, kuidas loodi Miinamon:



Video: Teele Seire, Kristel Roosimaa, Anu-Mari Kivisiv, Kadri Palmiste

No comments:

Post a Comment