Saturday, March 3, 2012

Kalevala päev


Seoses Kalevala päeva tähistamisega 2. märtsil oli võimalus meie klassi soome keele rühmast viiel õpilasel minna koos Madean Altsooga Jüri Gümnaasiumi, et tähistada seda toredat päeva koos Jüri Gümnaasiumi, Lasnamäe Üldgümnaasiumi, Loo kooli ja Soome Keele Instituudi üliõpilastega.
Kohale jõudes võttis meid vastu Jüri Gümnaasiumi õpilased rikkaliku lauaga, kuhu andsid panuse kõik kohaletulijad. Meid kõiki jaotati gruppidesse, igal grupil oli Kalevala eeposest tegelasnimi. Grupid pidid tegema plakati, tutvustamaks oma tegelast. Veel pidime me tegema lühinäidendi, osa võtma viktoriinist, dubleerima videot ja panema soome keeles vanasõnu kokku. Kõiki meie töid hindas žürii. Toreda päeva eest sai iga grupp kommikoti, mida jagati sõbralikult. Meie õpilased jäid selle päevaga väga rahule.



Kalevala päeva tähistatakse 28 veebruaril. "Kalevala" on Elias Lönnroti 19. sajandil koostatud Soome rahvuseepos. Esmatrükk ilmus aastal 1835. Selle aluseks on vanad soome rahvalaulud. Lönnrot ühendas need süžeega värssjutustusteks, mis põhineb kahe maa, Kalevala ja Põhjala vahelisel võimuvõistlusel. Tegevusiku keskmeks on võiltus Ilmarise sepistatud rikkust ja õnne tootva imeveski Sampo pärast. See koosneb umbes 22 000 värsist.




Tekst: Keit T
Pildid: Keit T

No comments:

Post a Comment